domov kontakt
  splošno zgodovina tekmovanja galerija naši pokrovitelji kaj dogaja  

Definicija modelov FSRModele kategorij FSR vodijo tekmovalci s pomočjo daljinskega vodenja. To so modeli čolnov proste konstrukcije, ki ustrezajo potrebam tekmovanja, morajo pa imeti obliko in podobo čolna.

Kategorija modelov FSR se deli v sledeče skupine in razrede:

FSR - H 3.5:
Prosto skonstruirani modeli HIDRO* z motorjem z notranjim izgorevanjem, prostornine do 3.5 cm3 in s pogonom na ladijske vijake.

FSR - H 7.5:
Prosto skonstruirani modeli HIDRO* z motorjem z notranjim izgorevanjem, prostornine od 3.5 cm3 do 7.5 ccm3 in s pogonom na ladijske vijake.

FSR - H 15:
Prosto skonstruirani modeli HIDRO* z motorjem z notranjim izgorevanjem, prostornine od 7.5 cm3 do 15 ccm3 in s pogonom na ladijske vijake.

Opomba:*HYDRO (Model proste konstrukcije z dvema ali več plovnimi površinami).


FSR - O 3.5:
Prosto skonstruirani offshore modeli z motorjem z notranjim izgorevanjem, prostornine do 3.5 cm3

FSR - O 7.5:
Prosto skonstruirani offshore modeli z motorjem z notranjim izgorevanjem, prostornine od 3.5 ccm3 do 7.5 cm3

FSR - O 15:
Prosto skonstruirani offshore modeli z motorjem z notranjim izgorevanjem, prostornine od 7.5 ccm3 do 15 cm3

FSR - O 35:
Prosto skonstruirani offshore modeli z motorjem z notranjim izgorevanjem, prostornine od 15 ccm3 do 35 cm3

Opomba:*OFFSHORE čolni so čolni s trupom v obliki črke V ali tunela s polovično površino pogona. Odprte kabine morajo imeti krmilo, voznika in navigatorja. Pri zaprtih kabinah to ni potrebno.


FSR - V 3.5:
Prosto skonstruirani modeli tekmovalnih čolnov za vztrajnostno vožnjo (20 – 30 min) z motorjem z notranjim izgorevanjem, prostornine do 3.5 cm3 in s pogonom na ladijske vijake.


FSR - V 7.5:
Prosto skonstruirani modeli tekmovalnih čolnov za vztrajnostno vožnjo (20 – 30 min) z motorjem z notranjim izgorevanjem, prostornine od 3.5 cmm3 do 7.5 cm3 in s pogonom na ladijske vijake.


FSR - V 15:
Prosto skonstruirani modeli tekmovalnih čolnov za vztrajnostno vožnjo (20 – 30 min) z motorjem z notranjim izgorevanjem, prostornine od 7.5 cmm3 do 15 cm3 in s pogonom na ladijske vijake.


FSR - V 35:
Prosto skonstruirani modeli tekmovalnih čolnov za vztrajnostno vožnjo (20 – 30 min) z motorjem z notranjim izgorevanjem, prostornine od 15 cmm3 do 35 cm3 in s pogonom na ladijske vijake.

domov | kontakt | kaj dogaja | rezultati | sponzorji | pogoji uporabe 
Copyright (C) Društvo modelarjev Modelar, 2008 Uroš Škoflek. Vse pravice pridržane.